For questions about all trainings, registration and feedback - tel: +359 877 963 124

Абонирайте се за нюзлетъра ми. Присъединете съм към още 30 000+ читатели, които всяка седмица получават статии свързани с тренировки, хранене, рецепти и мотивация. Ще получите и списък с 10 от най-посещаваните ми статии, рецепти и тренировки.  

 *След абониране ще получите имейл за потвърждение. Моля, потвърдете (проверете и в spam и в таб промоции).

.

570

Инес Субашка

Как минава седмицата ви? Аз също като миналата седмица съм изключително натоварена и колкото и да обичам математиката нямам търпение ангажиментите ми в университета да приключат, за да мога да се концентрирам само върху тренировките и блога. Иначе съм изклчително доволна от напредъка си в залата и вече от доста време насам осъзнавам колко е хубаво визията да не ти е самоцел, а да се концентираш повече върху това какво можеш да правиш с тялото си! Така че, ако ви измъчват мисли относно външния ви вид, съсредоточете се върху това да преследвате цели свързани не само с визия, ами и с постиженията ви в залата. Обещавам, че всичко ще си дойде на място!

Тази седмица реших да отговоря на въпросите за болката в ахилесите, вероятна причина за нея и как да се отървете от тези болежки; мнението ми за палео десерите, както и как да започнете да се храните здравословно!

Здравей, Инес.

Следя блога ти, особено откакто разбрах, че си играла баскетбол и то на такова високо ниво. Пиша ти, защото предполагам, че ще разбереш точно за какво ти говоря, именно поради факта, че си играла баскетбол. Когато започна физическата ни подготовка, ахилесите започнаха да ме болят доста. Какво ще ме посъветваш. Ходих на доктор, почивах, но нищо не помага.

Прекрасен въпрос!Много се радвам, че някой ми го зададе. Всеки ден се сблъсквам с хора, които се оплакват от болки в ахилесите. Когато играех баскетбол, аз самата имах доста проблеми с тях. Болката при възпален ахилес е меко казано нечовешка, а опитите да играеш са си чисто мъчение. Понякога много ми се иска, в миналото да съм знаела нещата, които знам днес. Доста мъки щях да си спестя.

Причините за болките в ахилесите могат да са различни, но наблюденията ми сочат, че в 9 от 10 случая причината е в недостатъчно добрата грижа за мускулите на прасците. Какво искам да кажа? В спортове, като волейбол и баскетбол, състезателите доста често се оплакват от болки в ахилесите. Причината е, че поради естеството на двата спорта и необходимостта от доста скачане и тичане, води до натоварване на мускулите на прасците. Те като всички останали мускули при прекалено натоварване и недостатъчно разпускане, се пренатягат и създават проблеми.

Решението е много просто и то се нарича тенис топка! Знам, че повечето от вас ще подходят подозрително, но дори и да не ми вярвате, пробвайте! Ще ви отнеме само няколко минути! Няма да си загубите толкова много време. И ви обещавам, че ще се уверите в думите ми и ще изпитате облекчение веднага!

Моите проблеми с прасците и ахилесите изчезнаха, откакто отделям време всяка сутрин и вечер, за да масажирам мускулите на прасеца си с тенис топка. А в случай, че се чудите за какво говоря, Кели Старрет винаги е на линия, за да ви покаже ТУК .

По сходен начин ето ТУК можете да прочетете как болката в коляното ви може да се дължи на пренатягане на мускулите на бедрото и как да се отървете от тази болка.

Инес,

Тъй като виждам, че храненето ти наподобява палео диетата, бих искала да знам какво е мнението ти за различните палео мъфини и торти. Мислиш ли, че е „безопасно” да се ядат?

Интересен въпрос. Мнението ми е, че палео мъфините и палео тортите, са си мъфини и торти. Аз самата в раздела с рецепти имам доста предложение за „палео бонбони”(ТУК), здравословни плачаинки и т.н. Но идеята им не е да бъдат в основата на храненето. Единствената причина да фигурират в блога ми е, че доста хора не могат да се откажат завинаги от десертите и други подобни изкушения. Затова при положение, че така или иначе ще ядат сладко, смятам, че е по-добре да си го приготвят сами и десертите им да съдържат само истински, качествени продукти.

Палео мъфините не биха могли да заместят едно качествено хранене състоящо се от свинска пържола и броколи да речен.

Каквото и да си говорим, истината е, че палео десерти и т.н. са един вид извинение и успокоение за хората водещи по-здравословен начин на живот. И няма никакъв проблем да си ги приготвяте и да ги хапвате от време на време, но не се само- заблуждавайте, че само защото са „палео” или „здравословни” можете да ги ядете в неограничени количества.

Инес,

Чета блога ти и много се мотивирам да променя начина си на живот. Но от къде да започна. Нямам волята да тегля чертата и от утре да бъда изцяло нов човек. Мисля, че ще трябва да го направя постепенно. Можеш ли да ми помогнеш?

Няма нищо лошо в това, че не можеш да направиш рязка промяна. Първото и най-важно е нещо е да осъзнаеш, че трябва да промениш начина си на живот. След това всичко е въпрос на време, постоянство и никакви мисли за отказване. Нямам представа кой как точно се храни и колко нездравословната храна присъства в режима му. Това, което ще ви кажа е постепенно да почнете да изключвате различни храни и напитки, които не попадат в списъка на здравословни. Колкото по-малко ги консумирате, толкова по-малка нужда ще имате от тях. Така една по една ще изключвате вредните храни, а ви гарантирам, че успоредно с това и вкусът ви ще се промени. Апетитът ви към здравословната храна ще се засили, колкото и невероятно да ви звучи. И на мен така ми звучеше преди!

Предлагам ви да започнете с промяна от закуската. Първото хранене има силата да промени деня ви. Защо? Защото начина, по който започнете деня си, обикновено определя начина, по който той ще продължи. Ако започнете с нездравословната храна още от закуска, много по-вероятно е да продължите в този дух и после. А ако започнете с качествена храна, ще се чувствате доста по-добре и няма да преминавате през отрицателните изменения, които настъпват с хормоните ви, в следствие на некачествената храна. Това поне ще гарантира, че няма да има нужда да се борите с тялото си, а само с грешно научената ви психика.  Вижте как да започнете да се храните здравословно ето ТУК.

***

Посетете магазинът на bb-team, ето ТУК и ако искате можете да използвате кодът ми за 5% намаление! Кодът е INESSS и се въвежда  при количката в магазина.

П.С. Няма да ви се разсърдя, ако ми помогнете да популяризирам тази статия, като я сподлеите с вашите приятели! Благодаря ви! 

Не забравяйте да се присъедините към страницата ми във Facebook! Благодаря!

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си. Благодаря, че помагате да достигне до повече хора.

Ines Subashka

Инес Субашка е основател на IFS - зали за кондиционни тренировки и мобилност. Автор е на 6 книги за здравословно хранене и движение. https://inspiredfitstrong.com/bg/za-ines/bio/

Ела да тренираш в някоя от залите ни

Предизвикай себе си и направи крачка към по-здравото си Аз. Груповите тренировки в IFS са различни – при нас броят на трениращите в група е ограничен и всеки има различна тренировка, изготвена според индивидуалните му нужди. Тренировки има през целия ден и ще намериш удобно време и локация, според графика ти. Очакваме те в IFS.

Зала IFS Стрелбище

гр. София, ж.к. Стрелбище, ул. Мила родина 36
+359 877 963 124
gym@inspiredfitstrong.com

Зала IFS Изток

гр. София, кв. Изток, ул. Незабравка 25 (от страната на Борисовата градина, под ресторанта на Парк Хотел Москва)
+359 877 963 124
gym@inspiredfitstrong.com

Информацията, съветите и препоръките в този сайт (www.inspiredfitstrong.com и www.inspiredfitstrong.com/bg) са предназначени за лична употреба. Те не отменят по никакъв начин професионалния медицински съвет, диагноза или лечение. Информацията в сайта не е предназначена за самолечение и самодиагностика. Собственикът на сайта www.inspiredfitstrong.com (/bg) не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, програми, хранителни и тренировъчни режими и други материали. Ползвателите на сайта, не следва да прилагат съветите буквално, преди да се консултират с квалифициран здравен консултант или лекар.

Close Menu
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

I am a ‘something-searcher person” and I have devoted my life to the mission to reveal myself, to improve, to collect the pieces of puzzle in my own nature, so that to give and to receive from life as much as possible. My Life is history, full of broken dreams, falls, disappointments and finally achieved awareness, that it all depends on me and that each opportunity can be a materialized reality. We only have to think and act in a way, which will lead us on the road to its implementation. The most valuable resources we have are our time and health, and our Body is the instrument, through which we use them, to crate the world we live in. I dedicated my life to share myself, the wisdom and experience, which had left after the mistakes I had done. I am doing this in order to help people find their way, which will let them “’reinvent”’ themselves, to restore their health, confidence and trust for life. I wish they could realize their own potential. Training is rehearsal for the life itself; this is the place, where on a few square meters in the IFS you can experience each of the possible sensations- triumph, fall, disappointment, hope, will, weakness, and most of all power. The place, where in “monitoring conditions”” you can remind your body how to move correctly, how to work in your interest. Everything I have tried to achieve through IFS and the trainings is to help people bring back their consciousness, health and freedom to be who they are-without doubting. I have given myself time to re-build and to re-invent myself! Give yourself time as well. Come and train with us in IFS!

Затвори